Ouderinitiatief op de Nelson Mandela

De Nelson Mandelaschool, gestart in augustus 2015 in de prachtige Transvaalbuurt in Amsterdam Oost, wil graag een school zijn die qua populatie een afspiegeling is van de buurt en de Amsterdamse maatschappij. Door het nieuwe aannamebeleid in Amsterdam worden er op steeds meer scholen ouderinitiatieven gestart om de school ook echt die afspiegeling van de buurt te laten worden.

Ook op de Nelson Mandela zijn twee buurt ‘ouders’ een ouderinitiatief gestart.

Deze twee moeders zijn Sara Japenga en Wieneke Swüste en zij wonen in de Transvaalbuurt rondom het Steve Bikoplein. Hun dochters Janne en Lina zitten samen op het kinderdagverblijf. In hun zoektocht naar een school voor de kinderen kwamen zij terecht op de informatieochtend van onze school. De visie, het onderwijsconcept, het gebouw, de sfeer in de school én de nabijheid: Ze waren direct enthousiast!

Ze zouden echter graag zien dat de school meer een afspiegeling van de buurt wordt. Om die reden zijn zij dit ouderinitiatief gestart.

De directie en de ouders van de school zien hun doel van een betere afspiegeling van de buurt ook graag gebeuren en steunen daarom dit initiatief.

Sara en Wieneke hebben de intentie uitgesproken om hun kinderen aan te melden bij de Nelson Mandela School en zij zoeken ouders die dit ook willen! Het streven is om in 2017 een kleuterklas te hebben die gemengd van samenstelling is en daarmee een betere afspiegeling van de buurt!

Ben jij ook voor 1 juni op zoek naar een basisschool voor jouw zoon of dochter? Woon je in de Transvaalbuurt en omstreken en wil jij ook zo graag dat jouw kind in jouw eigen buurt naar school gaat? Meld je dan aan bij het initiatief en denk met Sara en Wieneke mee! Zij staan altijd open voor een gesprek en het uitwisselen van gedachten onder het genot van een goede kop koffie.

Heb je interesse of vragen? Mail hen dan op: ouderinitiatiefnelsonmandela@gmail.com of reageer op hun eigen Facebookpagina!

Klik HIER om naar de facebookpagina van het ouderinitiatief te gaan!!

FullSizeRender